PITKÄVETOVIHJEET

Laadukkaat ja ilmaiset vedonlyöntivihjeet ovat arvokas työkalu jokaiselle vedonlyöjälle. Tästä syystä Vedonlyontisivut.net tekee pitkävetovihjeet ylpeydellä ja ainoa pyrkimyksemme on tarjota teille vain parasta mahdollista. Meillä kirjoitetaan veikkausvihjeet, jotka pitävät aina sisällään positiivisen odotusarvon, sillä siitä voitollisessa vedonlyönnissä on kyse. Ja se voitollinen vedonlyönti on meidän jokaisen tavoitteena pitkässä juoksussa. Me emme myöskään pyri tarjoamaan vetovihjeitä jokaiseen mahdolliseen urheilutapahtumaan vain tarjoamisen vuoksi. Sen sijaan me metsästämme lukijoillemme ne positiivisen odotusarvon omaavat kohteet.

PITKÄVETOVIHJEITÄ AMMATTILAISTEN TEKEMINÄ

Oli kyseessä sitten mikä laji, liiga tai tapahtuma tahansa, Vedonlyontisivut.net tarjoaa teille aina parhaat pitkävetovihjeet. Lisäksi suoritamme kerroinvertailun jokaisen vetovihjeemme kohdalla: näin varmistumme siitä, että voitot maksimoidaan aina hyödyntämällä parhaat kertoimet. Meillä vihjeet laativat aina ammattilaiset eli sinulle on tarjolla ilmaiset vihjeet todellisten asiantuntijoiden tarjoamina.

MIKSI MEIDÄN PITKÄVETOVIHJEISTÄ KANNATTAA OTTAA ILO IRTI?

Voiko olla parempaa asiaa kuin ammattilaisten laatimat ilmaiset pitkävetovihjeet, jotka tarjoillaan teidän eteenne päivittäin? Toki me kehotamme jokaista asiansa osaavaa vedonlyöjää nojautumaan omaan tietotaitoon, mikäli se on korkealla tasolla; meidän päätehtävänämme onkin tuoda suomalaisten vedonlyöjien käyttöön ylimääräinen silmäpari, asiansa osaava sellainen.

Ammattilaiset, jotka laativat meidän julkaisemat ilmaiset vihjeet, omaavat vuosien kokemuksen sekä vihjaamisesta että vedonlyönnistä itsestään. Näin ollen meidän pitkävetovihjeemme hyödyntäen pääset pitkässä juoksussa kiinni siihen voitolliseen vedonlyöntiin; aina tulee muistaa, että voitollinen vedonlyönti on pikamatkan sijaan maratonjuoksu, joka vaatii kärsivällisyyttä ja malttia.

Ilmaiset vetovihjeet

ILMAISET VETOVIHJEET

Ilmaiset veikkausvihjeet, ainakaan laadukkaat sellaiset, eivät olleet suinkaan aina mikään itsestäänselvyys. Toki myös vuonna 2023 tarjolla on pitkävetovihjeitä jokaiseen lähtöön, mutta meidän kohdallamme voit olla varma, että tarjolla ovat parhaat pitkävetovihjeet. Jokainen laatimamme vetovihje on ammattilaisen tekemä ja silloin se sisältää kokemusta vuosikausien edestä. Kun siis otat ilon irti nimenomaan meidän pitkävetovihjeistä, silloin olet voitollisella tiellä vedonlyönnin suhteen.

Ilmaiset veikkausvihjeet eivät ole kuitenkaan pelkästään vain laadukkaita vetovihjeitä, vaan ne opettavat sinulle paljon itse vedonlyönnistä. Ne ohjaavat ennen kaikkea sinut voitollisen vedonlyönnin suuntaan ja mikä parasta – samalla voit hyödyntää markkinoiden parhaat vedonlyöntibonukset. Ammattitaitoinen tiimimme on testannut kaikki vedonlyöntisivusto ja kaikki vedonlyöntibonukset. Sen ansiosta olemme voineet laatia teille arvostelut parhaista bookkereista sekä laatia listat parhaista vedonlyöntibonuksista.

PITKÄVETO

Pitkäveto on puhtaasti pelimuodon nimenä Veikkauksen lanseeraama ja se on Vakion ohella suomalaisten suosituin vedonlyöntityyppi. Mutta pitkäveto ei ole suinkaan pelinä tämän suomalaisen monopoliyhtiön kehittämä. Esimerkiksi 1X2-vetoja on ollut tarjolla paljon pidempään kuin vain 28 vuoden ajan; me suomalaiset vain olemme tutustuneet tähän pelimuotoon Veikkauksen kautta.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä

Suomalaisten kuuleekin usein käyttävän vedoistaan nimeä pitkäveto, vaikka ne olisikin veikattu aivan jossain muualla kuin Veikkauksella. Itse asiassa ”veikkaaminen” on myös sanana peräisin Veikkauksesta, mutta se on niin ikään vain vedonlyöntiin liittyvää puhe- ja kirjoituskieltä. Tästä syystä myös veikkausvihjeet kantavat usein nimeä pitkävetovihjeet tai veikkausvihjeet; ne liittyvät vain meidän kieleemme vedonlyönnin suhteen, mutta eivät Veikkaukseen.

Pitkäveto kantaa myös sellaisia nimityksiä kuin urheiluveikkaus, urheiluvedonlyönti, vedonlyönti, veikkaus ja betsaaminen. Kaikki nämä kuitenkin tarkoittavat yhtä ja samaa asiaa eli vetojen lyömistä sisään. Itse asiassa näistä edellä mainituista termeistä betsaaminen tulee englannin kielestä ja sanasta betting. Muita vastaavanlaisia englanninkielisiä betsaamiseen liittyviä sanoja ovat sports betting, gambling, capping ja wagering.

Pitkäveto on siis äärimmäisen suosittu pelimuoto suomalaisten betsaajien keskuudessa ja se on pitänyt pintansa jo vuosikymmenten ajan. Toki tässä menneiden vuosikymmenten ja viime vuosien aikana pitkäveto on niin ikään kehittynyt monilla tavoin. Enää meidän ei tarvitse lyödä vetoa pelkästään 1X2-kohteista, vaan tarjolla on monenlaisia vetoja; esimerkiksi yksittäiseen jalkapallo-otteluun saattaa olla tarjolla useita satoja kohteita.

Yleisesti ottaen pitkävetovihjeet keskittyvät kuitenkin 1X2-kohteisiin ja maalimääriin eli esimerkiksi pelaajakohtaiset vedonlyöntivihjeet ovat hyvin harvinaisia. Perinteet ovat siis näiltä osin edelleen läsnä – ainakin niiden 1X2-kohteiden osalta.

Kertoimet ja niiden esitystapa

Olemme tällä sivulla käyneet jo läpi sitä, mistä esimerkiksi sana pitkävetovihjeet tulee. Kertoimet ovat luonnollisesti suuressa roolissa, kun kyseessä on voitollinen vedonlyönti ja eri vedonlyöntisivustot voivat esittää ne eri tavoilla. Me suomalaiset vedonlyöjät olemme tottuneet desimaaleihin, mutta ettei kukaan koe yllätyksiä, me käymme tässä läpi kaikki käytössä olevat kertoimien esitystavat; vaikkakin vihjeet sisältävät useimmiten nimenomaan nämä suomalaisille tutut desimaalikertoimet.

Amerikkalaiset kertoimet

Amerikkalaiset ovat aina halunneet tehdä asiat omalla tyylillään ja yleisesti ottaen tuo tyyli poikkeaa kaikista muista; oivia esimerkkejä ovat muun muassa päivämäärä, erilaiset mittayksiköt, kellonaika ja päivämäärä. Tästä syystä olemassa ovat myös amerikkalaiset kertoimet, jotka poikkeavat muista.

Amerikkalaiset kertoimet pitävät ennen kaikkea sisällään kaksi perustavanlaatuista nyrkkisääntöä. Ensimmäinen sääntö liittyy kerroinlukua edeltävään merkkiin. Jos edessä on plusmerkki, voitat sen takana olevan rahasumman. Mikäli plusmerkin sijaan luvun edessä on miinusmerkki, tällöin sinun tulee panostaa miinusmerkin takana oleva summa voittaaksesi kyseisen summan rahaa.

Käydäänpä edellä mainitut asiat läpi vielä esimerkin kautta. Kuvitellaan, että lyöt vetoa Los Angeles Lakersin voitosta kertoimella +250 ja 100€ panoksella. Pelivalintasi osuessa voitat 350 euroa, josta 250 euroa on nettovoittoa. Plussan takana oleva luku on siis aina nettovoitto, mutta siitä ei ole miinustettu panosta. Jos taas uskot Los Angeles Clippersin voittoon ja lyöt vetoa kertoimella -150, on sinun panostettava 150€, että voitat 100€.

Murtolukukertoimet eli fractional odds

Mikäli et ole kirjoittanut matematiikasta L:ää tai omaa vain muuten täysin käsittämätöntä laskupäätä, murtolukukertoimet vaativat laskinta. Murtolukukertoimet esitetään muodossa 5/1, näin esimerkkinä. 5/1 olisi desimaalikertoimena 6,00; esimerkiksi 100€ panoksella voittaisit 600€, josta nettovoittoa olisi 500€.

Murtolukukertoimet eli fractional odds voi olla alimmillaan 1/1000, mikä vastaa kerrointa 1,00. Tällainen kerroin vain palauttaa panoksen, joten parhaat pitkävetovihjeet eivät suinkaan ohjaa pelaamaan tällaisia kohteita.

Desimaalikertoimet

Nyt tässä päästään vihdoin kotoiseen tunnelmaan, kun käsittelyyn otetaan ne meille suomalaisille tutut desimaalikertoimet. Pitkävetovihjeet käyttävät siis lähes poikkeuksetta desimaalikertoimia, koska nämä vihjeet on laadittu suomalaisille pelaajille. Toki osa vihjaajista käyttää myös muita kerroinversioita eli erilaisia esitystapoja, mutta me suosimme desimaaleja.

Desimaalikertoimet ovat yksinkertainen tapa ilmaista kohteiden kertoimet. Toisin kuin muissa tavoissa, desimaalikertoimien kohdalla ei tarvita mitään sen kummempia laskutoimituksia. Sen sijaan pelattava panos kerrotaan aina kertoimella ja sitä kautta saadaan selville voittosumma. Jos siis panoksesi on esimerkiksi 100€ ja kerroin 2,00, tällöin voitat 200€, josta nettovoittoa on 100€. Pienimmillään desimaalikerroin voi olla 1,00, jossa pelaamasi panos vain palautuisi.

Vedonlyöntipörssit

VEDONLYÖNTIPÖRSSIT

Vedonlyöntipörssit saattavat hämmästyttää ja kummastuttaa jo pelkästään terminä pientä kulkijaa. Eikä asiaa välttämättä auta edes se, kun kerromme vedonlyöntipörssien toimivan samalla tavalla kuin tavallisen pörssin, joten mistä oikein on kyse? Kyse on kaikessa yksinkertaisuudessaan kertoimien ostamisesta, ilman vedonvälittäjiä eli vedonlyöntisivustoja. Vedonlyöntipörssiin kannattaakin tutustua, sillä sieltä voi löytää parhaimmillaan ne kaikkein parhaat kertoimet; sellaiset, joihin vedonlyöntisivustot eivät voi koskaan yltää.

Koska vedonlyönti on vuonna 2023 niin käsittämättömän suosittua ja kilpailu on kovaa, positiivisten odotusarvojen metsästäminen on aikaavievää puuhaa. Etenkin kaikkein suurimmilla bookkereilla on valtava koneisto takanaan eli kertoimet on viimeisen päälle mietittyjä. Vedonlyöntipörssit kuitenkin mahdollistavat niiden positiivisten odotusarvojen löytämisen, sillä kertoimia kauppaavat yksityishenkilöt – eivät massiiviset koneistot.

Mutta miksi sitten vedonlyöntipörssit pitävät sisällään niin suuria kertoimia? Tämä perustuu puhtaasti siihen, että kahdella yksityishenkilöllä saattaa olla hyvinkin erilainen näkemys kohteen todennäköisyyksistä. Kun tällaiset toisistaan eroavat ajatusmaailmat kohtaavat, tällöin kertoimen ostava osapuoli on löytänyt omiin laskelmiinsa perustuen todellisen superkertoimen. Näistä syistä myös vedonlyönnin ammattilaiset käyttävät vedonlyöntipörssejä ja myös pitkävetovihjeet saattavat sisältää puheita niihin liittyen. Vedonlyöntipörssit näet kuuluvat voitolliseen vedonlyöntiin, joten niihin kannattaa tutustua ja ne kannattaa hyödyntää.

PARHAAT VEDONLYÖNTIPÖRSSIT

Parhaat ilmaiset pitkävetovihjeet teille suomalaisille vedonlyöjille tarjoaa totta kai Vedonlyontisivut.net. Vedonlyöntipörssejä meillä ei ole kuitenkaan teille tarjota, joten seuraavaksi teemme katsauksen siihen, mistä nämä parhaat vedonlyöntipörssit oikein löytyvät.

Maailmanlaajuisesti kaikkein suosituin vedonlyöntipörssi lienee Matchbook, joskin Betfair haastaa sen oikein tosissaan. Näistä kahdesta vedonlyöntipörssistä Betfair on etenkin suomalaisten vedonlyöjien suosiossa, sillä se tarjoaa laajan kohdevalikoiman myös pienempiin lajeihin. Samaan aikaan Matchbook on keskittynyt ennen kaikkea Pohjois-Amerikan suosituimpiin lajeihin ja sarjoihin, joten tässä tulee oleellinen ero näiden kahden vedonlyöntipörssin välillä.

Joku saattaa ajatella, että vedonlyöntibonukset, jotka parhaat pitkävetovihjeet usein esittelevät, ovat tarjolla vain bookkereilla eli peliyhtiöillä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, sillä myös vedonlyöntipörssit tarjoavat pelaajille vedonlyöntibonuksia. Näiden bonusten joukkoon kuuluvat muun muassa talletusbonukset, ilmaisvedot, riskittömät vedot ja monet muut bonukset. Ja mikä parasta, jotkin vedonlyöntipörssit eivät ota lainkaan komissiota, joten näissä tapauksissa kyseessä ovat ilmaiset vedonlyöntipörssit.

Vedonlyöntitermit

VEDONLYÖNTITERMIT

Etenkin silloin, kun kyseessä on voitollinen vedonlyönti, sitä saattaa törmätä mitä erilaisimpiin termeihin. Myös parhaat veikkausvihjeet pitävät sisällään näitä termejä, jotka voivat olla ennen kaikkea aloittelevalle vedonlyöjälle haasteellisia. Koska Vedonlyontisivut.net on täällä nimenomaan teitä suomalaisia vedonlyöjiä varten, seuraavassa käymme läpi ne kaikkein yleisimmät vedonlyöntitermit. Näin ollen myös pitkävetovihjeet ovat helpompilukuisia, koska niissä esiintyy näitä seuraavia termejä.

Kirjanpito

Kun aloitat lyömään vetoa, ihan ensimmäinen asia, johon sinun tulee kiinnittää huomiosi, on kirjanpito. Kirjanpidon avulla pelaaja tietää tismalleen, millaisia kohteita hän on pelannut ja missä. Tämä puolestaan auttaa hahmottamaan sitä, millaiset pelivalinnat eli kohteet ovat sinun kannaltasi voitollisia ja millaiset tappiollisia. Ilman kirjanpitoa tätä on vaikea hahmottaa ja siten voitolliseen vedonlyöntiin on astetta vaikeampaa päästä kiinni.

Mutta mitä siihen kirjanpitoon, jotka muun muassa parhaat ilmaiset pitkävetovihjeet toitottavat, tulee sitten merkitä? No, tässä tapauksessa kyse on kuin yrityksen yhdenkertaisesta kirjanpidosta. Kirjanpitoon merkitään päivämäärä, sarja, ottelu, pelivalinta eli kohde, kerroin ja bookkeri, jonka kautta veto on lyöty. Kun nämä asiat on kirjattuna joko paperille tai koneelle, voit aina palata vanhojen vetojesi pariin – mikäli esimerkiksi tappioputki yllättää.

Pelikassa

Pelikassan hallinta on kenties se kaikkein kriittisin elementti voitollisessa vedonlyönnissä. Tämä perustuu siihen, että mikäli et hallitse pelikassaasi, löydät nopeasti itsesi tilanteesta, jossa olet pelannut yli varojesi ja pelirahat loppuvat.

Hyvänä nyrkkisääntönä pelikassan hallinnassa toimii se, ettei sinun tule koskaan lyödä vetoja, joita tappion hetkellä pelikassasi ei kestä. Yleinen ohjenuora on 1-5% panostus pelikassasta yhteen vetoon. Jos siis sinulla on esimerkiksi alkuun 200€ pelikassa, yhden vedon panoksen tulisi olla 2-10€. Tällöin pelikassasi kestää osumat ja se on tärkeää, sillä voitollisessa vedonlyönnissä on kyse nimenomaan siitä pitkässä juoksussa voittamisesta.

Todennäköisyys

Parhaat veikkausvihjeet käsittelevät todella usein termiä todennäköisyys tai todennäköisyydet. Kyseessä on kriittinen asia odotusarvon ja rajakertoimen näkökulmasta sekä siten voitollisen vedonlyönnin näkökulmasta. Pelaajan tulee siis aina määrittää kohteelle todennäköisyys eli miten suurella tai pienellä todennäköisyydellä pelivalinta osuu. Todennäköisyyksien laskenta pohjautuu kaiken saatavilla olevan informaation ja omaan tarkkaan seurantaan betsaamasi lajin/sarjan osalta.

Todennäköisyyden määrittääkseen pelaajan on seurattava betsaamaansa lajia todella paljon. Silloin pelaaja tietää, mitä ottelussa voi tapahtua, ja kun se yhdistetään informaatioon sekä tilastoihin, ollaan hyvässä tilanteessa.

Kerroinvertailu

Kerroinvertailu on todella yksinkertaista puuhaa, mutta se vie aikaa. Kerroinvertailussa on siis tavoitteena löytää se markkinoiden paras kerroin, sillä voitot tulee aina maksimoida. Toisin sanoen pelaajan on käytävä läpi kaikki vedonlyöntisivustot tällaisen markkinatopin löytääkseen.

Onneksi parhaat ilmaiset pitkävetovihjeet, kuten Vedonlyontisivut.net -sivustolla, pitävät sisällään markkinatopin eli vetovihjeen laatija on jo tehnyt tämän kerroinvertailun puolestasi.

Odotusarvo

Odotusarvo määrittää ennen kaikkea sen, onko vedonlyönti pitkässä juoksussa voitollista. Pelaajan tavoitteena on siis pelata vain kohteita, jotka sisältävät positiivisen odotusarvon. Mutta mistä sitä sitten tietää, omaako kohde positiivisen odotusarvon vai negatiivisen odotusarvon?

Edellä käsittelimme todennäköisyyksiä. Kuvitellaan, että olet Arsenal-Tottenham-ottelussa laskenut kotivoiton todennäköisyydeksi 58%. Odotusarvo lasketaan muuttamalla tuo todennäköisyys desimaaleiksi eli muotoon 0,58. Sen jälkeen käytetään kerroinvertailun kautta löydettyä markkinatoppia ja kuvitellaan sen olevan nyt 1,95. Näillä tiedoin voimme suorittaa kertolaskun 1,95×0,58=1,131. Kun vastaus on yli yhden, tällöin kyse on positiivisen odotusarvon kohteesta; tässä tapauksessa tällaiset vedot tuovat keskimäärin vetoa kohden voittoa 13,1%.

Rajakerroin

Kerroinvertailu liittyy rajakertoimeen, mutta miten ja mikä tämä rajakerroin on? Käytännössä ottaen kyse on samasta asiasta kuin odotusarvon kohdalla eli voitollisesta vedonlyönnistä ja se määritetään myös todennäköisyyksien kautta.

Edellä käytimme esimerkkiä, jossa Arsenalin kotivoiton todennäköisyys Tottenhamia vastaan oli 58%. Myös rajakertoimen kohdalla todennäköisyys muutetaan desimaaleiksi eli muotoon 0,58. Sen jälkeen suoritetaan jakolasku 1/0,58=1,724. Laskutoimituksesta saatu vastaus on siis rajakerroin, ja kun pelaaja pelaa rajakertoimen ylittävillä kertoimilla, tällöin kyse on voitollisesta vedonlyönnistä.

Ylikerroin

Nyt saatat jo arvata oikein eli ylikerroin on kerroin, joka ylittää rajakertoimen. Edellä olevan esimerkin kohdalla kaikki yli 1,724 ylittävät kertoimet ovat ylikertoimia ja niiden löytämisestä vedonlyönnissä on kyse. Tästä syystä ilmaiset veikkausvihjeet käsittelevät usein termiä ylikerroin.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

OVATKO PITKÄVETOVIHJEET ILMAISIA?

Vedonlyöntivihjeet voivat olla ilmaisia ja maksullisia. Ennen maksulliset vihjeet olivat niitä parempia, mutta nykyisin parhaat ilmaiset veikkausvihjeet ovat ammattilaisten tekemiä. Vedonlyontisivut.net:n vihjeet ovat aina ilmaisia.

MISTÄ PITKÄVETOVIHJEITÄ LÖYTÄÄ ILMAISEKSI?

Pitkävetovihjeitä löytyy mielin määrin internetin ihmeellisestä maailmasta. Ne parhaat pitkävetovihjeet löydät kuitenkin meiltä ja kaiken kukkuraksi ilmaiseksi, joten olet tullut oikeaan paikkaan.

ONKO VETOVIHJEISSÄ PARHAAT KERTOIMET?

Parhaat ilmaiset vihjeet pitävät aina sisällään kerroinvertailun, tai itse asiassa sen lopputuloksen eli parhaan kertoimen. Siksi pelaajalla kannattaakin olla pelitilejä eri bookkereilla, jolloin sitä pääsee aina hyödyntämään parhaat kertoimet.

KANNATTAAKO MINUN HYÖDYNTÄÄ PITKÄVETOVIHJEISTÄ LÖYTYVÄT VEDONLYÖNTIBONUKSET?

Parhaat vedonlyöntibonukset ovat pelaajille rahanarvoisia etuja ja osa voitollista vedonlyöntiä. Tästä syystä parhaat bonukset kannattaa aina hyödyntää ja Vedonlyontisivut.net tarjoaakin teille nimenomaan ne parhaat vedonlyöntibonukset; kelpaahan listoillemme ainoastaan parhaimmat vedonlyöntisivustot.

Olemmekin testanneet omatoimisesti kaikki vedonlyöntibonukset, joten sitä kautta olemme kyenneet keräämään teille talteen ne parhaat. Tästä syystä voimmekin luvata, että meidän pitkävetovihjeet ja niiden yhteydessä olevat bonustarjoukset kannattaa eittämättä hyödyntää.